top of page
  • Marta Dušková

Přivítejte nový rok kulturním zážitkem aneb leden v MKD

Novou kulturní sezónu v lednu 2022 zahájí swingový večer. Hudební sál Masarykova kulturního domu přivítá koncert brněnské zpěvačky Eleny Sonenshine s kapelou Jocose Jazz ve středu 5. ledna v 19.30 hodin.



Úterý 11. ledna v 19 hodin se bude promítat v hudebním sále MKD norský film Nejhorší člověk na světě. Ve filmu na pomezí dramatu a komedie exceluje v hlavní roli Renate Reinsve, která si odnesla z festivalu v Cannes cenu pro Nejlepší herečku.


Ve středu 12. ledna od 20 hodin se mohou diváci těšit do hudebního sálu na scénické čtení v rámci projektu LiStOVáNí.cz: U nás v Evropě...aneb Cooking show v LiStOVáNí! Ve velké divadelní kuchařské show účinkuje Lukáš Hejlík a Alan Novotný.

Mělnický salon výtvarníků 2022 zahájí ve čtvrtek 13. ledna vernisáž v 18 hodin v MKD. Díla 21 výtvarníků nejen z Mělníka, ale i dalších měst republiky budou vystavena v Masarykově kulturním domě, v galerii Ve Věži, v Regionálním muzeu a kavárně Marlen. Výstavu je možné shlédnout až do 13. února.


Pro děti je připravena v novém roce nedělní pohádka Jak byla vosa Marcelka ráda, že je. Představení v podání Divadla Náměstíčko se uskuteční v divadelním sále MKD v neděli 16. ledna v 15 hodin.


Další přednáška z cyklu Kapitoly z architektury 20. století se věnuje tématu Plasty v architektuře 20. století. Zájemci se mohou těšit na přednášku ve středu 19. ledna do hudebního sálu v 18 hodin.


Divadelní sál MKD bude patřit ve čtvrtek 20. ledna od 19 hodin zábavné talk show baviče, moderátora a textaře Karla Šípa s názvem Minipárty s Karlem Šípem.

V lednu nebude chybět ani cestopisná přednáška Radky Tkáčikové, která zavede zájemce do Východní Indonésie. Cestování se uskuteční v pondělí 24. ledna v 18 hodin.


V divadelním sále se v úterý 25. ledna v 19 hodin odehraje životopisné drama s názvem Snímek 51 v podání Divadla v Celetné. Divadelní představení přiblíží život britské vědkyně Rosalind Franklinové, do nedávna neprávem opomíjené skutečné objevitelky struktury DNA.


Vivaldiho Čtvero ročních dob se rozezní divadelním sálem ve čtvrtek 27. ledna v 19.30 hodin. Koncert v podání houslistky Lucie Sedlákové Hůlové a jejího souboru Ensemble Lucis se snaží vyjádřit různými výrazovými prostředky původní skladatelův záměr.


Celý lednový program s podrobnými informacemi je zveřejněn na Program | Mekuc.


18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page