top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Regionální muzeum Mělník plánuje na letošní rok tradiční akce i novinky

Co pro Vás chystá mělnické muzeum v roce 2022? Ke slovu přijde umění, strašidla, kostičky i vlci…! V plánu je po dvouleté covidové odmlce konečně znovu uspořádat tradiční jarmarky, Den Země či muzejní noc, která se přesune do skalního obydlí ve Lhotce a bude strašidelná…V muzejním programu však čekají i úplné novinky, např. doprovodné programy pro veřejnost i školy k výtvarným výstavám. První se uskuteční již v úterý 8. února k výstavě Mělnický salon výtvarníků. Nechat se inspirovat uměleckými díly a poté tvořit, mohou malí i velcí návštěvníci od 14:00 do 16:00 hodin.



V prvním pololetí bude v tématech muzejních akcí převažovat umění. Do 27. 2. potěší návštěvníky malého sálu výstava Jiří Vaněček – obrazy, kresby, grafika. Na jaře zavítá do velkého sálu malíř veselé mysli a smutného srdce Josef Lír. Expozici opět doprovodí zážitkové výtvarné programy. Další zajímavou novinku, jarní exkurzi po lidové architektuře a skalních obydlích, ocení zejména milovníci Kokořínska.



V létě bude muzeum patřit kokořínským strašidlům a Světu kostiček tentokrát z produkce Kovozávody Semily. Vzpomínáte na stavebnici Seva, Mosaic, Luna, grafickou tabulku a další hračky z této legendární továrny…?


V rámci Středočeského kulturního léta vás pozveme na divadelní představení v přírodním areálu Lhotka a na den s řemesly ve lhoteckém skalním obydlí. Příroda se v muzejním programu prosadí na výstavách Obojživelníci ve svém živlu či Teritoriem vlků. Chybět samozřejmě nebudou i tradiční letní soutěž pro děti, procházky s kocourkem Švarcem, programy s tetičkou Mínou ve skalním obydlí nebo archeologické vycházky. K výstavě Kokořínská strašidla, která bude inspirovaná publikací Pověsti Kokořínska, Mšenska a Podbezdězí vznikne také muzejní pohádka, jejímž vypravěčem bude, kdo jiný, než kocourek Švarc. Zkrátka je se na co těšit!


Kristýna Frelichová


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page