top of page
  • Marta Dušková

Sobotní trhy byly laděné do barev podzimu

MĚLNÍK - Mělnické farmářské trhy v sobotu 3. října doplnil na náměstí Míru Jarmark středočeských produktů a živností. Prostřednictvím stánkové prezentace se představili živnostníci i firmy. Dnes klasických českých řemesel a ruční práce ubývá a v této nelehké době je udržení dobrého českého řemesla ještě těžší. Tato příležitost prezentace s možností zakoupení výrobků řemeslo trochu podpoří.


Na trzích v sobotu nechyběly dýně a dekorace, které ohlašovaly, že je opravdu podzim. Tradiční stánky nabízely podzimní ovoce, zeleninu, brambory, u dalšího stánku byl v nabídce chleba v několika provedeních i druzích. Stánky s keramikou, s dekoracemi ze sušených květin střídal stánek s burčákem či jinými pochutinami. Děti se vozily na replice historického kolotoče, který již k trhům neodmyslitelně patří.


Tradiční farmářské trhy jsou hojně navštěvované po celý rok a většina návštěvníků jde za nákupy či se jen tak podívat a pokochat. Trhy jsou i místem setkávání sousedů a známých, kteří se jen tak zastaví na chvíli či si zasednou ke kávě.


Mělnické trhy se budou konat až na výjimky každou sobotu od 8 hodin na náměstí Míru do 12. prosince.


Dušičkový jarmark se uskuteční v sobotu 31. října a Vítaní adventu bude patřit sobota 28. listopadu.

Vánoční trhy jsou připraveny v období od pátku 18. prosince do pondělí 21. prosince.

106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page