top of page
  • Marta Dušková

Soutok právě vychází

Další díl Vlastivědného sborníku Mělnicka, jehož název nese latinské slovo Confluens, které znamená soutok, byl uveden „do života“ na slavnostní prezentaci ve čtvrtek

20. ledna v kavárně Regionálního muzea Mělník.

Confluens v pořadí dvanáctý je opět společným dílem Regionálního muzea Mělník a Státního okresního archivu Mělník. Vlastivědný sborník Mělnicka vychází každé dva roky a navazuje na dlouholetou tradici vydávání periodika v letech 1938-1941.

Cílem Confluens je prohlubovat poznatky historické, společenskovědné a přírodovědné o mělnickém regionu. Ve sborníku jsou zveřejněny původní, česky psané práce a sdělení s tématy vztahujícími se k minulosti českých zemích se zaměřením na území mělnického okresu.


Aktuální dvanácté číslo sborníku přináší poznatky z oboru etnografie, dějin školství, hudební kultury regionu a zejména z oblasti moderních československých dějin, která zahrnuje 2. světovou válku a tzv. třetí republiku.


Čtenáři naleznou mimo jiné ve sborníku informace o zapomenutém klášteře školských sester v Dolních Beřkovicích, o mělnických říčních lázních Na Polabí či informace o vlastivědné literatuře z poslední doby.



Vlastivědný sborník Mělnicka je možné zakoupit v pokladně Regionálního muzea Mělník za cenu 300 Kč.


91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page