top of page
  • Marta Dušková

Stavba Labské cyklostezky byla zahájena

Cyklostezka mezi Mělníkem a obcí Kly je uzavřena do konce roku a probíhá zde napojení stezky mezi těmito úseky.

O stavbě informuje Středočeský kraj jako investor stavby dne 19. září.

Středočeský kraj, jako investor zahájil stavbu dalšího úseku cyklostezky v koridoru mezinárodní Labské stezky, vedené podél Labe. Tato páteřní nadregionální trasa bude propojena novým úsekem mezi ČOV Mělník, kde se napojí na již asfaltovou cyklostezku od obce Kly, která končí u ČOV. Odtud povede nová cyklostezka po břehu Labe kolem historického Zdymadla Hadík až k cukrovaru, kde se napojí na asfaltovou cyklostezku do Mělníka.

Podle informací zhotovitele budou následující tři týdny probíhat stavební práce zejména v 1. části úseku od bývalé ČOV ve směru staničení. Předpokládaný termín ukončení celé stavby je do konce roku 2022.


Staveniště cyklostezky se nachází v úzkém prostoru mezi vodní plochou a uzavřeným areálem bývalé plavební komory, je na něj zakázán vstup a není možné ho objet, nebo obejít. Cyklistům, kteří se v době výstavby cyklostezky budou pohybovat po trase v úseku Kly – Mělník doporučujeme použít objízdné trasy použít cyklotrasy 203, 8162 a 8171. Objízdná trasa bude vyznačena orientačním značením pro cyklisty v terénu.


Jako další propojování Labské stezky budou následovat stavby úseků mezi městem Kostelec nad Labem a Kozly a dále úseku směrem Tuhani. Tyto stavby by měly být zahájeny v říjnu.


Po vypořádání majetkoprávních vztahů v dalším úseku mezi obcí Tuhaň a Kly a následné výstavbě cyklostezky a cyklostezky mezi Nymburkem, Lysou nad Labem a Čelákovicemi, vznikne souvislé propojení Labské cyklostezky od Poděbrad až na hranici Středočeského kraje k Horním Počáplům pod Mělníkem.


Ve Středočeském kraji pak ještě zbyde k dokončení úsek od hranice kraje, od Týnce nad Labem ke Kolínu, kde je již zadaná studie proveditelnosti a další propojení úseku mezi městy Kolín a Poděbrady po levém břehu Labe. Tím vznikne souvislá Labská cyklostezka na území celého Středočeského kraje.



38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page