top of page
  • Marta Dušková

Toužíte po jachtaření? Není to problém ani ve středních Čechách

Dovolená na jachtě není jen výsadou bohatých, jak by se mohlo zdát. Dokonce není ani nutné cestovat k moři. Není potřeba řidičské oprávnění, stačí rychlé zaškolení.

O létě na jachtě informuje Středočeský kraj, ve kterém je síť vodních cest a několik vodních nádrží, které disponují i půjčovnou lodí. Až na pár výjimek si může loď půjčit každý plnoletý člověk. Jedná se o tzv. malé plavidlo, což je motorová loď, která nepřesahuje délku 20 metrů a kapacitu 12 osob. Rychlost plavidla je omezena na maximálně 15 km/h. Pro výkonnější a rychlejší lodě již je nutné vlastnit průkaz vůdce malého plavce.

Labe nabízí 100 km vodní cesty od hranic s Pardubickým krajem až po Mělník, která je plně splavná pro motorovou plavbu. Celou cestu až do Mělníka je nejen vodní cesta, ale i cyklotrasa Labská stezka, takže je možné kombinovat plavbu s cyklistikou.


Podrobné informace, tipy a rady, jak poznat krásy středního Polabí, jsou zveřejněny na webu Léto na jachtě: ve středních Čechách žádný problém! (strednicechy.cz) či je možné získat informace od Středočeské centrály cestovního ruchu, příspěvkové organizace Středočeského kraje, Úvod - Středočeská centrála cestovního ruchu (sccr.cz).



7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page