top of page
  • Marta Dušková

Tradiční Týden knihoven se uskuteční první týden v říjnu

Týden knihoven v Městské knihovně Mělník se uskuteční od pondělí 4. října do neděle 10. října. Téma letošního týdne knihoven je Udržitelnost jako možnost.

Městská knihovna připravila v rámci tohoto týdne venkovní výstavu před knihovnou s názvem Udržitelnost jako možnost - Život v bavlně, která textem i obrazem poukazuje na problematické oblasti světového textilního průmyslu. Výstava odpoví na otázky, kde se berou věci, které na sebe denně oblékáme, kolik litrů vody se spotřebuje na výrobu jednoho bílého trička či jaký je honorář průměrného pěstitele bavlny v Indii.

Výstavu doplní programy uvnitř knihovny, kde je možné se dozvědět bližší podrobnosti na dané téma z nových publikací, kterými byl doplněn knihovní fond, na čtenáře čeká soutěžní bavlněný kvíz o ceny. Nejmenší děti si užijí omalovánky na recyklovaném papíře a v projekčním sále je možné shlédnout aktuální reportáže. V úterý 5. října bude výtvarník Jaromír Plachý čmárat na knihovnu a jejímu počmárání mohou návštěvníci přihlížet. Na čtvrtek 7. října je připraven program pro školy s projekcí.


Během Týdne knihoven nabízí mělnická knihovna amnestii pro zapomětlivé čtenáře a první registraci pro dětské čtenáře zdarma. Po celý týden je přístupná výstava Zachuchleno a animační laboratoř doprovázející tuto výstavu je otevřena pondělí-čtvrtek od 14.00 do 17.00 hodin a v sobotu od 9.00 do 12.00 hodin.


Týden knihoven je největší knihovnický happening, který se pořádá od roku 1996 první týden v říjnu. Tato společenská událost knihoven probíhá po celé republice.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page