top of page
  • Marta Dušková

Téma besedy v městské knihovně je duševní zdraví

V Městské knihovně Mělník se uskuteční beseda na téma duševního zdraví. Besedu pořádá organizace Dobré místo ve spolupráci Fokus Mělník ve středu 13. prosince od 16 hodin.



Na programu je představení projektu Poznej svou duši, který je zaměřen na pomoc a prevenci v oblasti duševního zdraví, a zároveň představení role peer konzultantů v této sociální službě. Jejich služba v terénu nabízí pomoc lidem, kteří nechtějí hned se svými problémy navštívit psychologa či psychiatra a pomůže jim zjistit, zda a jak duševní problémy řešit.


Peer konzultanti sami prožili podobné příběhy, dostali se do podobných životních situací, a tak mají velký potenciál dodat naději, motivaci, poskytnout radu, jak daný problém řešit. Nejdůležitější je o problémech mluvit a tato forma pomoci nabízí svěřit se anonymně, je to méně oficiální, trochu jako povídání s přítelem.


Středeční akce v knihovně nabízí společnou diskusi veřejnosti s odborníky v oblasti péče o duševní zdraví a setkání s lidmi, kteří přinesou svoje vlastní zkušenosti.


Bližší podrobnosti o profesi peer konzultantů jsou zveřejněny v článku Člověk nemusí být na problémy sám… (kanalem.com).


Projekt Poznej svou duši je prezentován na stejnojmenném Facebooku.



8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page