top of page
  • Marta Dušková

Třetí místo v soutěži COOL SCHOOL II si vybojovali žáci ze SOŠ a SOU Neratovice

Ve středu 7. prosince se na Krajském úřadu Středočeského kraje sešly týmy škol, které se dostaly do finále soutěže COOL SCHOOL II v rámci IKAP II Středočeského kraje. Všechny střední školy mohly připravit návrh na vylepšení školy a vytvořit pozvánku na fiktivní tiskovou konferenci a tiskovou zprávu k návrhu inovace školy.

Finalisté pak prezentovali své návrhy před odbornou porotou. Porota měla těžkou práci, výkony všech týmů byly hodně vyrovnané.

První místo si nakonec odvezly studentky Vyšší odborná a Střední zemědělská škola Benešov, Mendelova 131 za svůj projekt K rostlinám o kousek blíž, kdy vznikla fotogalerie rostlin ze školních chodeb a štítky s QR kódy, které odkazují na databázi na webu školy. Štítky navrhovaly samy studentky a postupně je tisknou i na 3D tiskárně.

Druhým oceněným týmem je Obchodní akademie Beroun se svým projektem na vybudování učebny a relaxovny na školním dvoře.

Třetí místo vybojovali žáci SOŠ a SOU Neratovice za projekt Pojďme se učit s profesionálem. Smyslem je prostřednictvím přednášek a besed se zajímavými lidmi, kteří mají co říct k vyučovaným oborům, vzbudit zájem o výuku a načerpat informace z praxe.

Gratulace patří všem týmům a lze jim jen přát, aby své projekty dotáhly až do konce.



32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page