top of page
  • Marta Dušková

Třicet hlídek zajišťuje bezpečnost a pořádek ve vlacích

České dráhy společně se Středočeským krajem a hlavním městem Prahou spustily v září loňského roku kampaň Společně za čisté vlaky, která se zaměřuje na pohodlnější a bezpečnější cestování, ale má také zabránit poškozování a znečišťování vlaků.



Součástí kampaně je i nasazení více než třiceti hlídek, které dohlíží na bezpečnost ve vlacích na hlavních tratích zejména v ranních a večerních hodinách. Hlídky pomáhají řešit situace s problematickými cestujícími a provádí dohled nad vlaky ve stanicích.

Bezpečnostní hlídky dohlížejí i na odstavných nádražích a depech, kde především bojují proti vandalismu sprejerů, některé se už podařilo zadržet.


Podrobné informace v článku České dráhy společně se Středočeským krajem a hlavním městem Prahou zvyšují bezpečnost a pohodlí cestujících. Nasazují více než tři desítky hlídek ve vlacích na webu kraje Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).

Další informace ke spuštění kampaně jsou v zářijovém článku Pomalovat jeden vlak trvá sprejerům pár minut… (kanalem.com).

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page