top of page
  • Marta Dušková

V krajském kole soutěže Zlatý erb uspělo město Kralupy nad Vltavou a obec Olovnice

Soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb letos odstartovalo 25. ročník. Soutěž je dvoustupňová, probíhají krajská kola a poté celostátní kolo.

Slavnostní ceremoniály vyhlášení výsledků krajských kol probíhaly v měsíci březnu a dubnu. Za Středočeský kraj se soutěže zúčastnilo město Nymburk, Kralupy nad Vltavou, Černošice, Benešov, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Příbram a Kolín.

Odborné porotě se v kategorii nejlepší webové stránky obce s rozšířenou působností nejvíc líbil a zvítězil portál ORP Kolín, v závěsu skončila Příbram a Kralupy nad Vltavou. Cenu veřejnosti v kategorii ORP získal Nymburk.

Mezi obcemi zvítězila obec Dolní Břežany, na druhém místě Chýně, na třetím Jílové u Prahy. Cenu veřejnosti získala obec Olovnice na Mělnicku.


Vítězové obou kategorií obce Dolní Břežany a ORP Kolín postupují do celostátního kola, které se uskuteční 15. května.


Cílem soutěže je i nadále především podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy a samosprávy prostřednictvím rozvoje ICT technologií a služeb, poskytovaných veřejnosti s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích ČR.


Soutěžící dlouhodobě vnímají soutěž jako zdroj informací, zda jejich webové stránky splňují z pohledu aktuální legislativy vše podstatné, co má web obsahovat.



39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page