top of page
  • Marta Dušková

V kralupské rafinérii se cvičilo. Společnost tak prověřila nastavený havarijní plán

V kralupské rafinérii se uskutečnilo plánované havarijní cvičení. Námětem byl únik automobilového benzínu ze skladovacího tanku do záchytné jímky. Součástí byla i evakuace ohrožených osob včetně kontraktorů a uzavírka přístupových komunikací. Taktické havarijní cvičení prověřilo nastavený havarijní plán a činnost hasičského záchranného sboru.

Skupina ORLEN Unipetrol je jediným zpracovatelem ropy v České republice a spadá do kritické infrastruktury státu. Taktické havarijní cvičení provádí rafinérie v Kralupech nad Vltavou každý rok. „Bezpečnost je pro nás vždy na prvním místě, protože pracujeme v rizikovém prostředí. Pravidelná havarijní cvičení jsou vrcholem našich školících a tréninkových aktivit, kdy teoretické znalosti a převádíme do praxe. Tím rovněž naplňujeme legislativní požadavky,“ říká Pavel Ballek, ředitel Jednotky Rafinérie Kralupy.


„Zásahu se zúčastnila jednotka kralupských podnikových hasičů. Námětem cvičení byl únik automobilového benzínu ze skladovacího tanku do záchytné jímky a následná evakuace všech ohrožených osob v blízkosti mimořádné události,“ komentuje nácvik Specialista požární prevence Milan Kaiser. Během havarijního cvičení se prověřovala účinnost havarijního plánu, aktuálnost provozní a bezpečnostní dokumentace a součinnost všech složek při řešení mimořádné události. Došlo k částečné evakuaci ohrožených osob pohybujících se v zasaženém sektoru rafinérie.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page