top of page

Ve Velkém Borku se povedlo uklidit dvě tuny odpadků

Obec Velký Borek se zapojila do akce Ukliďme Česko v sobotu 1. dubna. I když bylo vpravdě aprílové počasí, dobrovolníci to nevzdali a šli uklízet.

V sobotu 1. dubna bylo zataženo a pršelo, ale ani to neodradilo 22 dobrovolníků od toho, aby si vzali pláštěnky a pevné boty a vyrazili na naplánovanou akci Ukliďme Česko. Iniciativa vzešla od pana Sedláčka z mělnické čtvrti Blata, který oslovil obec Velký Borek, zda by bylo možné společně zorganizovat úklid polních cest. Občany Velkého Borku asi odradilo počasí, protože přišla jen paní starostka a pan Šenkýř. Blateckých dobrovolníků přišlo více, do práce se zapojili i blatečtí dobrovolní hasiči. Všichni se činili a nasbírali více než dvě tuny odpadu všeho druhu – pneumatiky, matrace, kabely, našel se i jeden walkman, dámské prádlo, a především spousta plechovek, plastových a skleněných lahví. Podařilo se zlikvidovat letitou černou skládku u ulice U Borku. S městem Mělníkem bylo domluveno, že odpad může být odvezen do areálu technických služeb. Všem, kteří s úklidem pomohli, patří obrovské poděkování“.

Starostka Velkého Borku Helena Vavřinová


Hlavním jarním úklidovým dnem v letošním roce byla právě sobota 1. dubna, ale úklidy průběžně probíhají během celého roku.


Spolek Ukliďme Česko vznikl v roce 2013 a hlavní činností je organizování celorepublikové úklidové akce Ukliďme Česko, jejímž cílem je aktivně bojovat proti černým skládkám a nepořádku v českých městech, vesnicích a přírodě.


Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky (a dokonce na pár místech mimo ni). Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.


Fotografie archiv obce


83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page