top of page
  • Marta Dušková

Vydejte se poznávat krásy české přírody

Nová mobilní aplikace EPU nabídne 170 tipů na výlet, kde je možné navštívit méně probádané kouty v Čechách. Výletníci navíc dostanou přehledný popis toho, jaké druhy rostlin či živočichů se v daném místě vyskytují, či jak se v přírodě chovat.



Aplikace nabízí také informace o návštěvnosti jednotlivých míst, které usnadní plánování výletů a přispěje i k ochraně životního prostředí. Aplikace je navržená i pro rodiny s dětmi a během výletů je možné vyplňovat i vzdělávací kvízy.



„Naše krajina vyniká mimořádnou pestrostí, a proto je velmi důležité, abychom ji co nejvíce chránili. V lokalitách národních parků a chráněných krajinných oblastí najdeme ty nejvzácnější ekosystémy. Věřím, že mobilní aplikace k ochraně těchto mimořádných přírodních lokalit přispěje a zároveň podpoří turisty k výletům do méně navštěvovaných, přitom stejně zajímavých míst. Nadměrná zátěž některých našich přírodních dominant má negativní dopady na samotnou přírodu a je potřeba to začít řešit," komentuje ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). „Osobně se mi velmi líbí, že aplikace ukáže předpokládanou vytíženosti tras a pomůže třeba rodinám s dětmi vybrat alternativy v okolí. Stejně tak v ní uživatelé najdou mnoho poznatků o živé přírodě v místě výletu i praktické informace o konaných akcích ve všech lokalitách,“ dodává.

Aplikace Epu je zdarma ke stažení z Google Play a App Store.

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page