top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Vyhlášení soutěže „Mladí fotografují památky 2022“

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je město Mělník členem, vyhlásilo již patnáctý ročník soutěže „Mladí fotografují památky“ tentokrát na téma Architektonické dědictví. Garantem této soutěže, která vyvrcholí předáváním cen a diplomů 14. dubna 2022 v Praze u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel, je Rada Evropy.

Soutěž není pouhou fotografickou akcí, ale spíše zážitkem spojeným s uměleckým a památkovým dědictvím. Jejím cílem je podpořit zájem a znalosti o naše kulturní dědictví, podpořit znalosti o historických objektech a zahradách, venkovských a městských krajinách uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy.


Soutěž je učena pro žáky a studenty základních a středních škol do 21 let, kteří zašlou fotografie vyjadřující hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví. Soutěžní fotografie je třeba zasílat do 20. 3. 2022. Účastníci mohou vložit maximálně 3 fotografie přes internet na webových stránkách www.historickasidla.cz nebo přes mobilní aplikaci dostupnou na webových stránkách, nebo v Apple store a Google Play pro Android či iOS.


Mgr. Zuzana Syrová, MÚ Mělník

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page