top of page
  • Marta Dušková

Výroční cena Zlatá stuha za nejlepší knihy pro děti a mládež již byla udělena

Třicátý první ročník výroční ceny Zlatá stuha za nejlepší knihy pro děti a mládež byl zakončen slavnostním udělením cen vítězům.

S nejlepšími knihami, které jsou ozdobeny Zlatou stuhou, a i nominovanými knihami je možné se seznámit na webu Zlatá stuha - Nominace a ceny (zlatastuha.cz). Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhlo v úterý 23. května v Centru současného umění DOX.

Z beletrie pro děti získala Zlatou stuhu kniha Já, chobotnice, vítěznou knihou z řady beletrie pro mládež je kniha Rekrut 244, ilustrovaný průvodce světem opic Opi ze sekce literatura faktu pro děti a mládež. Všechny vítězné knihy zastupují literární část soutěže (původní českou slovesnou tvorbu).


Ve výtvarné části v sekci knihy pro mladší děti Zlatou stuhu získala kniha Nitka a zatoulaný knoflíček, knihy pro starší děti Mojenka, literaturu faktu vyhrála kniha Smetana.


Cena za Výtvarný počin roku byla udělena knize Já, chobotnice. Seznam knih z překladové části, které se mohou pyšnit Zlatou stuhou, je možné najít Zlatá stuha - Nominace a ceny (zlatastuha.cz).


Vítězným komiksem pro děti a mládež je kniha Hrnečku, vař!


Vyhlašovatelem ceny Zlatá stuha je Česká sekce IBBY – Společnost přátel knihy pro mládež, a spolupořadateli Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů, Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského a Památník národního písemnictví.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page