top of page
  • Marta Dušková

Výstava retro hraček láká ke stavění v herně v muzejním sále

Regionální muzeum Mělník připravilo na prázdniny výstavu s názvem Kovozávody Semily hravě i zdravě. Výstava retro hraček a výrobků z této továrny představuje největší soukromou sbírku výrobků této české firmy z let 1955 až 1993.

Ve sbírce jsou zastoupeny stavebnice a skládačky SEVA, Seko, Alfa a další, plastové mozaiky, společenské a didaktické hry, magnetické mozaiky, ale také hračky do vody a další. Kovozávody Semily svého času vyráběly i domácí a kuchyňské potřeby, které jsou vystaveny ve vitrínách.


Soukromá sbírka Petra Šimra, autora konceptu Svět kostiček byla oficiálně uznána jako největší sbírka v ČR a je zapsána v databázi rekordů a kuriozit. Sbírka se pyšní 160 různými druhy výrobků, které reprezentují značku KZ Semily.

Součástí výstavy je dětská herna s kostičkami SEVA, Seko a dalších stavebnic, které lákají ke stavění. Děti se mohou na výstavě zúčastnit soutěže a vyplnit soutěžní kvíz, kde se hraje o stavebnice SEVA. Otázky v kvízu se týkají právě výstavy a odpovědi je možné nalézt po podrobném zkoumání a hledání. Menším dětem mohou pomoci rodiče.

Expozici plnou zajímavých hraček a dalších výrobků je možné shlédnout ve velkém sále Regionálního muzea Mělník až do 28. srpna.


Podrobné informace k této výstavě jsou zveřejněny na webových stránkách muzea Kovozávody Semily hravě i zdravě - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz).


Magazín Kanál eM přinese v nejbližších dnech reportáž z další výstavy v muzeu, která bude strašidelná.

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page