top of page
  • Marta Dušková

Zátopek aneb říjen v neratovickém kině

Společenský dům Neratovice uvádí v říjnu zajímavé filmy. Na nový film Davida Ondříčka Zátopek se mohou diváci v Neratovicích těšit ve středu 6. října v 19 hodin, dále v úterý 19. října ve stejném čase.

Výpravný film režiséra Davida Ondříčka se věnuje nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze. V hlavních rolích Emila Zátopka a Dany Zátopkové účinkují Martha Issová a Václav Neužil.


Film měl světovou premiéru 20. srpna 2021 jako zahajovací film na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a snímek se stal jedním z nejdražších projektů české kinematografie nejen kvůli dobovým kostýmům a sportovnímu náčiní, ale také vytváření dávno změněných sportovních areálů. Tretry, ve kterých běhá filmový Zátopek, jsou věrnou kopií původních Zátopkových treter.


Dalším zajímavým říjnovým snímkem, který uvádí Společenský dům Neratovice, je film Karel. Celovečerní dokumentární film Karel přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho upřímné otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Zároveň v něm nechybí Gottův nadhled a humor. Během natáčení dokumentu říkal Karel Gott: Náš film nesmí být nuda. Diváci se mohou přesvědčit, zda to nuda není ve čtvrtek 7. října v 19 hodin a i v další dny během října.


Celý říjnový program filmů v Neratovicích je zveřejněn ZDE.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page