top of page
  • Marta Dušková

Na skok do středověku aneb jedenáctá Bitva na Mělníku

Hořínský park patřil již tradičně po roce v sobotu 5. srpna akci s atmosférou středověku Bitva na Mělníku aneb jedenáctá bitva Rytířů Mělnických.

Atmosféru středověku umocňoval v pozadí zámek Mělník jako kulisa. Návštěvníci si mohli užít rytířský turnaj, obdivovat a fandit klání rytířů v turnaji lehkooděnců a těžkooděnců. Nechyběla středověká hudba, historické tance, divadelní vystoupení.

Vrcholem akce je každoročně večerní bitva, která tentokrát nesla název Ukrytá zhouba. Poté následoval koncert Báry Basikové. Akci zakončila ohnivá show.


Návštěvníci, z nichž si někteří užívali den v dobových kostýmech, mohli obdivovat ukázky dobových řemesel, zbraní a zbrojí a nechyběly ani jarmareční stánky s košíkářskými výrobky, keramikou a další.

Akci vždy pořádá skupina historického šermu Rytíři Mělničtí a Petr Pátra. První ročník bitvy se uskutečnil v roce 2011 a následující rok uspořádali šermíři v rámci této akce po bitvě skutečnou svatbu šermíře a šermířky a z akce se stala krásná tradice. Umění šermířské skupiny je možné každoročně vidět nejen na akci Bitva na Mělníku, ale i při jiných velkých akcích jako je Mělnický košt či Mělnické vinobraní.


Tak ahoj zase za rok!

111 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page