top of page
  • Marta Dušková

Příběhy moderních neandertálců aneb když knihovna zní smíchem…

Parafrází známé písně Hany Zagorové „Náš dům zní smíchem“ by se dalo označit báječné čtvrteční autorské čtení s regionální spisovatelkou Barborou Walterovou Benešovou v Městské knihovně Mělník. Nakonec četly se úryvky z veselého románu

s názvem Úřednice z Vigvamu, takže smích se dal předvídat.

Kniha Úřednice z Vigvamu, jak říká sama autorka, nemá žádný jiný účel než pobavit čtenáře, aby si odpočinuli od každodenních starostí, protože s humorem jde všechno líp a smích prodlužuje život. Autorské čtení a beseda ve čtvrtek 18. května tuto misi naplnilo vrchovatě. Smíchu bylo opravdu dost. Příběhy z knihy navíc účastníky besedy inspirovaly k vyprávění vlastních příběhů ze života, které knižně nevyšly a některé možná ani nevyjdou, ale rozhodně pobavily.


Spisovatelka Barbora Walterová Benešová právě dokončila další humoristický román. Nová kniha bude pojednávat o partě kamarádek ve středním věku, které zažívají životní strasti a slasti a nehodlají si připustit, že už nepatří mezi nejmladší a měly by být za dámy. Autorka se nyní zabývá i natáčením audioknihy postapokalyptického románu

A pak se zřítilo nebe, který vycházel na pokračování v magazínu Kanál eM

a pravděpodobně vyjde v příštím roce tiskem.

Úřednice z vigvamu je sedmou knihou, která Barboře Walterové Benešové vyšla, a třetí knihou ze života. Ráda se věnuje i tématu sci-fi. Anotace ke všem vyšlým titulům jsou zveřejněny na webu Moje knihy | walterovabenesova (barawalterova.com). Všechny knihy autorky je možné zapůjčit v Městské knihovně Mělník.


Barbora Walterová Benešová v současnosti pracuje jako účetní, věnuje se tvorbě webových stránek a pracuje jako PR manažerka v Centru seniorů Mělník.


Jak vznikla kniha Úřednice z vigvamu, je možné si přečíst v rozhovoru, který vyšel

105 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page